Altă cronologie fără Primul Război Mondial

Ce s-ar fi întâmplat dacă războinicii nu ar fi avut succes în 1914, dacă nu ar fi existat Primul Război Mondial? S-ar fi dezvoltat o lume complet diferită!

  Monarhie constituțională Rusia


Dintr-o dată și pe neașteptate, a avut loc o lovitură de stat la Moscova. Nimeni nu se aștepta la ea. Arma secretă a germanilor, Lenin, a lovit. Fără Primul Război Mondial, Lenin ar fi rămas în azilul elvețian, iar Rusia ar fi devenit o monarhie constituțională.

Rusia în Primul Război Mondial până la Revoluția din Octombrie (1914-1917)

  Black Friday 1929 și depresia


O bulă economică s-ar fi format indiferent de Primul Război Mondial. Dar fără consecințele economice enorme ale Primului Război Mondial, cursul evenimentelor ar fi fost mult mai blând. În special în Germania, nu ar fi existat radicali extremiști care să se folosească de disperarea populației pentru a prelua puterea.

  Al Doilea Război Mondial


Al Doilea Război Mondial a avut două componente: Germania nazistă împotriva restului Europei și, mai târziu, împotriva SUA. Japonia împotriva Asiei de Sud-Est și, mai târziu, împotriva SUA. Se poate presupune o Germanie pașnică. Dar ce s-ar fi întâmplat cu Japonia?

Preistoria celui de-al doilea război mondial în regiunea Pacificului

În ce măsură ar fi putut fi stăpânită agresiunea japoneză? După ce Hitler a ajuns la putere în 1933, Japonia putea presupune că Europa va fi în curând preocupată de propriile probleme.

Japonezii au avut dreptate. În 1941, Marea Britanie a trimis doar două nave de luptă pentru a pune frână agresiunii japoneze. Ambele nave au fost scufundate de avioanele de vânătoare japoneze la 10 decembrie 1941.

Scufundarea HMS Prince of Wales și HMS Repulse

Acest răspuns complet inadecvat la agresiunea japoneză este de înțeles. În Atlanticul de Nord, fiecare navă de război era necesară pentru a proteja convoaiele din SUA. În Mediterana, toate navele de război erau necesare pentru a limita agresiunea Germaniei naziste și a Italiei împotriva Maltei și a Africii de Nord. Bătălia din Marea Britanie se încheiase abia la începutul anului 1941. Doar o mică parte din potențialul militar putea fi trimisă în Orientul Îndepărtat.

Dar ce s-ar fi întâmplat dacă Liga Națiunilor ar fi fost foarte puternică, în loc să fie o baracă deltaică batjocorită de Hitler? Poate că agresiunea Japoniei nu ar fi început deloc. Poate că agresiunea Japoniei ar fi fost oprită foarte repede. În loc să trimită pur și simplu HMS Prince of Wales și HMS Repulse la pierzanie, poate că o flotă unită a Ligii Națiunilor, cu nave din Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Austro-Ungaria și Rusia, ar fi pornit spre Orientul Îndepărtat cu un an sau doi mai devreme.

  Foamete în URSS și China


Inventând o nouă biologie socialistă, Lysenko a dobândit o mare influență sub Stalin. Metodele sale de cultivare au fost ordonate și au contribuit în mare măsură la marile foamete. Cel mai recent în China în 1958.

Trofim Denisovici Lysenko.

  Complexul militar industrial al SUA


După atacul de la Pearl Harbor, SUA au devenit o imensă fabrică de armament condusă de Pentagon. În timpul anilor de război, până la 37% din PNB a fost investit în armată. Acest complex militar industrial a urmărit să își continue existența după cel de-al Doilea Război Mondial. Amenințarea comunistă, teoria dominoului conform căreia o țară după alta ar putea deveni comunistă.

Toate consecințele utilizării de către Germania a lui Lenin ca armă împotriva Rusiei în Primul Război Mondial. Fără aceasta, cheltuielile militare ale SUA ar fi rămas la nivelul de dinainte de 1941.

Un exemplu pentru a arăta cât de absurd de mare este bugetul militar al SUA: 40 000 km de cale ferată de mare viteză în China au costat doar aproximativ 2 ani din bugetul militar al SUA.

Politică - obiective politice ale PEGE Politică - obiective politice ale PEGE
Apolitic, pragmatic, de cealaltă parte a ideologiilor, în politica noastră contează o singură țintă: O civilizație de lungă durată, capabilă să se dezvolte în continuare pe o bază stabilă.
  Consecințele Primului Război Mondial


Cum ar fi arătat lumea astăzi dacă belicoșii nu ar fi reușit după tentativa de asasinat asupra moștenitorului tronului, arhiducele Franz Ferdinand?

După asasinarea de la Sarajevo în 1914
După asasinat, entuziasmul pentru război a fost alimentat în Austria-Ungaria. Belicienii complet iresponsabili nu au avut nicio idee despre consecințe.


Care ar fi fost situația crizei climatice fără Primul Război Mondial?
Poate că prima conferință privind clima nu ar fi avut loc la Rio în 1992, ci la Stockholm în 1932. Poate că schimbările climatice ar fi fost deja o problemă în mare parte rezolvată astăzi.


Bilanțul războinicilor
O evaluare a consecințelor Primului Război Mondial într-o lume în care acesta nu a avut loc. Niciodată nu se va mai repeta, trebuie să învățăm din el!
          Altă cronologie fără Primul Război Mondial: Ce s-ar fi întâmplat dacă războinicii nu ar fi avut succes în 1914, dacă nu ar fi existat Primul Război Mondial? S-ar fi dezvoltat o lume complet diferită! https://politics.pege.org/world-war-1-consequences-ro/other-timeline.htm